Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το οινοποιείου του εξαιρετικού αμπελουργού και οινοποιού στην Νεμέα, για να... μαγευτεί από παλαιότερες αλλά και νέες οινικές δημιουργίες

Του Δημήτρη Χριστούλια

Το FoodLife δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί, στις “Μεγάλες Μέρες Νεμέας”, το Οινοποιείο του εξαιρετικού αμπελουργού και οινοποιού Χρήστου Μπαραφάκα. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το οινοποιείου του Χρήστου Μπαραφάκα στην Νεμέα, για να… μαγευτεί από παλαιότερες αλλά και νέες οινικές δημιουργίες. Το 2002 ο Χρήστος Μπαραφάκας ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών. Η παραγωγή προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 140 στρεμμάτων. Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διάφορες περιοχές της ζώνης Π.Ο.Π της Νεμέας και καλλιεργούνται σε υψόμετρο από 200μ. έως 815μ. όπου είναι το υψηλότερο σημείο της ζώνης. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο περιμένοντας τους οινόφιλους, να γνωρίσουν από κοντά όλα τα κρασιά του οινοποιείου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις