Ενα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο

Το cheesecake για πολλούς είναι το αγαπημένο τους γλυκό, ενώ φτιάχνεται με αρκετές και διαφορετικές παραλλαγές.

Εδώ βρήκαμε ένα καταπληκτικό, δροσερό cheesecake με λευκή σοκολάτα, που σίγουρα αν το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Η συνταγή ανήκει στον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Cheesecake λευκής σοκολάτας

Υλικά για την βάση

150 γρ. μπισκότα
70 γρ. βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα

500 γρ. τυρί κρέμα
350 ml κρέμα γάλακτος 36%
150 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση για την βάση

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ, με τα μπισκότα που έχουμε τρίψει.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 16αρι.
Στρώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.

Εκτέλεση για την κρέμα

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία σαντιγί.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από την σαντιγί μας με μια μαριζ και την ανακατεύουμε με την λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα της λευκής κουβερτούρας μέσα στην σαντιγί μας και ανακατεύουμε με την μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα στο τσέρκι με την μπισκοτένια βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις