Συνταγή: Πανεύκολη γαλατόπιτα με λίγα υλικά – Έτοιμη σε 3 βήματα
Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που κατάγεται παραδοσιακά από την Αρκαδία και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.
Αυτή η πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει.
Συνταγή για γαλατόπιτα
Υλικά
1 & 1/2 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2κουτάλι του γλυκού κανέλα.
3 βανιλάκια
3 αυγά
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
-Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα, βανιλακια και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
-Βγάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω, χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας μετά σε λαδωμένο ταψί.
-Ψήνω στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Σερβίρω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις