Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

Να κρατηθούν σταθερές οι τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Από την πλευρά τους οι αρτοποιοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Μούσιο, επεσήμαναν το ζήτημα της ακρίβειας στις πρώτες ύλες, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις στο αλεύρι στις οποίες προχώρησαν οι προμηθευτές μέσα στον Αύγουστο, έχουν απορροφηθεί από τους επαγγελματίες και δεν πέρασαν στον τελικό καταναλωτή.

Υπογράμμισαν επίσης πως στην παρούσα φάση δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αυξήσεις στο ψωμί καθώς εμφανίζονται σημάδια αποκλιμάκωσης στις διεθνείς τιμές των σιτηρών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δεσμευτούν για το χρονικό διάστημα της διατήρησης των τιμών καθώς περιμένουν να φανεί εάν η αποκλιμάκωση αυτή θα αποτυπωθεί και στα άλευρα.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας ενημερώθηκε επίσης στη συνάντηση πως ότι η ΔΙΜΕΑ ελέγχει συστηματικώς τα μεικτά περιθώρια κέρδους στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας και πως, σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιπτώσεις αθέμιτης κερδοφορίας στις κατηγορίες των αλεύρων, θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Παράλληλα συζητήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και το πάγιο αίτημα του κλάδου για τη χρήση του όρου «φούρνος» μόνο από τις επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν στον εσωτερικό τους χώρο όλο τον κύκλο παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας, από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι την τελική έψηση αυτών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις