Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα – Ετοιμη σε λίγα λεπτά
Αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα θα θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά
Εύκολη συνταγή για την αγαπημένη σοκολατόπιτα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Το κέικ σιροπιάζεται και καλύπτεται με σοκολάτα!
Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βραστό νερό
3/4 φλ. κακάο σκόνη
1/4 φλ. κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
2 πρέζα/ες αλάτι.
Εκτελεση
Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
Τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μιγμα.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Το σκεύος
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήσιμο – χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρο σοκολάτενιο μιγμα που κρατήσαμε στην αρχη.
Σερβίρουμε με κουτάλι όσο ειναι ζεστή.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις