Είναι ιδανικός για περίοδο νηστείας, αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή

Σας αρέσει ο κορμός σοκολάτας; Αυτή η vegan, πανεύκολη συνταγή του αγαπημένου μας κορμού με κηρούς καρπούς σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

Ένας απολαυστικός, σοκολατένιος κορμός σοκολάτας που σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις όλα τα περισσεύματα από ξηρούς καρπούς που έχεις στο ντουλάπι σου. Είναι ιδανικός για την περίοδο της νηστείας, για όσους κάνους vegan διατροφή αλλά και για όσους θέλουν μια σοκολατένια απόλαυση χωρίς τύψεις.

Η συνταγή από την σελίδα coolartisan.gr και τον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη.

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
80 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια ή ό,τι άλλο θες)

Εκτέλεση

Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.
Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Διατηρείται για έως και 10 μέρες.

Φωτό: freepik

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις