Αυτός ο χαλβάς είναι μια υγιεινή επιλογή και μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση

Αυτός ο χαλβάς συνδυάζει κανέλα, μήλο και μέλι για μια μοναδική γεύση που θα σας ξετρελάνει. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή με μια ξεχωριστή πινελιά.

Το μήλο και οι σταφίδες σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού δίνουν την απόλυτα γευστική εμπειρία, χωρίς τις περιττές θερμίδες που συνήθως περιέχουν οι γλυκίσματα.

Τη συνταγή βρήκαμε στην ιστοσελίδα του food creator Πέτρου Μαουνατζη.

Χαλβάς με μήλο και κανέλα

Υλικά

450γρ Σιμιγδάλι χοντρό
350ml Σπορέλαιο
1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)
80γρ Σταφίδες μαύρες
2 (τριμμένα) Μήλα

Για το σιρόπι

300γρ Μέλι
600ml Νερό
2 Κανέλα ξυλάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε τo μέλι με το νερό τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά & ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι, βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το σιμιγδάλι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το τριμμένο μηλο, τις σταφιδες, την σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά να σταματήσει ο βρασμός καλά για μερικά λεπτά και με πολύ προσοχή με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά στην εστία και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Τον αδειάζουμε στη φορμα όσο είναι ακόμη ζεστός,τον πιέζουμε να μην έχει κενά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.Αφου κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις