Μία πολύ απλή συνταγή για ένα γλυκό-όνειρο

Το πιο εύκολο cheesecake σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, είναι εδώ και τρώγεται ωμό. Ετοίμασέ το σε ελάχιστα λεπτά.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe.

Cheesecake σοκολάτας

Υλικά

για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα με σοκολάτα Vitafree
80 γρ. βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας

για τη δεύτερη στρώση:

450 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
120 γρ. κρέμα καρύδας
125 γρ. κουβερτούρα από 100% κακάο λιωμένη
17 γρ. κακάο
τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκίνα χτυπώντας στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα.
Ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας.
Άπλωσε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού. Όσο πιο μικρό είναι το ταψί τόσο πιο παχύ θα βγει το cheesecake σου.
Για τη δεύτερη στρώση ρίξε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Χτύπα με το μίξερ για 3 λεπτά.
Πρόσθεσε την κρέμα καρύδας, το κακάο και την κουβερτούρα και χτύπα και πάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση. Άπλωσε καλά. Τρίψε από πάνω κουβερτούρα και βάλε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Το γλυκό σου είναι πανέτοιμο. Πλέον μπορείς να το διατηρείς στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις