Τέλεια συνταγή για αφράτη πορτοκαλόπιτα με τραγανό φύλλο
Πανεύκολη συνταγή για πολύ αρωματική και γευστική πορτοκαλόπιτα
Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα απόλυτα γευστικό γλυκό, γνωστό για τη συνδυαστική του φύση ανάμεσα στο τραγανό φύλλο πίτας και την αρωματική γέμιση από πορτοκαλόξυλο.
Η φρεσκάδα των πορτοκαλιών δημιουργεί έναν έντονο αντίθετο με τη γλυκύτητα της ζάχαρης, και αυτός ο συνδυασμός προσφέρει μια εκρηκτική γευστική εμπειρία.
Αφράτη πορτοκαλόπιτα
Υλικά
450γρ Φύλλο κρούστας
250ml Σπορέλαιο
250γρ Ζάχαρη
400γρ Γιαούρτι
3 (χυμό) Πορτοκάλι
4 Αυγά
2 Ξύσμα πορτοκάλι
1 κουτ σούπας Μπέικιν Πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500γρ Ζάχαρη
450ml Νερό
απο 2 πορτοκάλια Χυμό Πορτοκαλιού
1 φέτα Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα τα κόβουμε κομματάκια με ένα μαχαίρι ή ενα ψαλίδι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά . Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το baking. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα ξεραμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί μέγεθος 25×30 και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά σερβίρουμε με παγωτό !!!
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις