Συνταγή: Πανεύκολη κολοκυθόπιτα γεμιστή χωρίς φύλλο – Με 4 υλικά
To κάθε κομμάτι από τα 8 που θα την κόψεις έχει μόλις 48 θερμίδες
Η πιο εύκολη, νόστιμη γεμιστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο του καλοκαιριού. Θέλει μόλις 4 απλά υλικά και θα είναι έτοιμη σε λίγη ώρα.
Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς κολοκυθάκια, αυγό, αλεύρι βρώμης και νερό από τα κολοκυθάκια.
To κάθε κομμάτι από τα 8 που θα την κόψεις έχει μόλις 48 θερμίδες. Οι θερμίδες αυτές αφορούν στην κολοκυθόπιτα χωρίς τη γέμιση. Από εκεί και πέρα οι τελικές θερμίδες διαμορφώνονται ανάλογα με το τι θα βάλεις στη γέμισή σου.
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
4-5 κολοκυθάκια τριμμένα
1 αυγό
100 γρ. αλεύρι βρώμης
80 ml νερό από τα κολοκυθάκια
αλάτι
μαύρο πιπέρι
για τη γέμιση
φέτα ή φυτική φέτα σε φέτες ή τριμμένη
κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
Ξεκίνα τρίβοντας τα κολοκυθάκια. Βαλ’τα σε μια πετσέτα και στιψ’τα πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ. Κράτα το νερό από τα κολοκυθάκια.
Ρίξε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το αυγό, το αλεύρι βρώμης και το νερό από τα κολοκυθάκια. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε και πάλι.
Σε στρογγυλό ταψάκι άπλωσε το μισό μείγμα κολοκυθιού. Βάλε από πάνω τη γέμιση της κολοκυθόπιτας, δηλαδή τη φέτα και την κόκκινη πιπεριά.
Ρίξε από πάνω και άπλωσε το υπόλοιπο μείγμα κολοκυθιού.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Βγάλε, άφησε την πίτα για λίγο να κρυώσει και έπειτα κόψε στα 8. Καλή απόλαυση.
Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις