Όποιος δοκίμασε αυτό το γλυκό δεν μπορούσε να καταλάβει αν είναι vegan ή όχι! Η γεύση του είναι ακριβώς όπως της κλασικής συνταγής, αλλά όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης! Ιδανικό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης.

Η τέλεια αυτή συνταγή ανήκει στον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη και την πήραμε από τη σελίδα coolartisan.gr.

Vegan κορμός σοκολάτας

Υλικά

500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. έλαιο καρύδας
4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

*Φυλάσσεται στο ψυγείο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις