Πρόκειται για ένα εύκολο πιάτο με μεγάλη διατροφική αξία

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια μπακαλιάρου με πουρέ παντζαριού, ένας υπέροχος συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσεις.

Ένα πιάτο με μεγάλη διατροφική αξία εύκολο και καθόλου βαρετό. Τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα ο καλύτερος μεζές για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί.

Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με πουρέ παντζαριού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
500γρ φιλέτο (ξαλμυρισμένος) Μπακαλιάρος
50γρ Φρυγανιά
1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
1 Ασπράδι αυγού
2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ σούπας Αλεύρι
1 ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτ σούπας Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
1 (χτυπημένο) αυγό
150γρ Φρυγανιά
100γρ Αλεύρι
για πασπάλισμα Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
500γρ βρασμένα Παντζάρια
500γρ βρασμένες Πατάτες
80γρ πλήρες ζεστό Γάλα Φρέσκο
2 κουτ σούπας Βούτυρο Αγελαδινό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχίζουμε με το φιλέτο μπακαλιάρου κομμάτι- κομμάτι να το “ξεψαχνίζουμε”…να τον”μαδάμε”….να το “ξάνουμε” με τα δάχτυλά μας. Σε περίπτωση που βρεθεί κόκκαλο (λίγο σπάνιο αλλά συμβαίνει) το αφαιρούμε. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά του, το θέλουμε στεγνό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά από τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα που δεν θα κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες.

Αφού πλάσουμε μπαλίτσες τα βουτάμε ένα ένα στο αλεύρι μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε να τα τηγανίσετε αν θέλετε.

Αρχικά πολτοποιούμε τα παντζάρια στον ηλεκτρικό τρίφτη και με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε μέσα τα παντζάρια τις πατάτες αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο , κατεβάζουμε από την φωτιά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις