Τέλειο χειμωνιάτικο πιάτο: Σούπα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα βελουτέ
Ένα τέλειο και πολύ εύκολο πιάτο για τα χειμωνιάτικα βράδια
Σούπα κολοκύθας με γλυκοπατάτα, μοναδική γεύση ιδανική για χουχούλιασμα στον καναπέ!
Εύκολη και πολύ γευστική, θα γίνει η καλύτερή σου συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Σούπα με κολοκύθα
Υλικά
500γρ Κολοκύθα
500γρ Γλυκοπατάτες
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
500ml Ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες Σκόρδο
1 κουτ γλυκού Κουρκουμά
1 κλαδάκι Σέλινο
50ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
200γρ Κρέμα Γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και μ’ ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση και τις πατάτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και αφήνουμε να πάρει η σούπα μια καλή βράση.
Στη συνέχεια σβήνουμε την φωτιά και μ’ ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπερι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις