Συνταγή: Πανεύκολα donuts μήλου στον φούρνο – Ετοιμα στο 10λεπτο
Θα μυρίσει το σπίτι ενώ ψήνονται και κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί
Απίθανα και πανεύκολα donuts μήλου με δυο υλικά, για πρωινό, για κολατσιό για το σχολείο πάνε παντού.
Χωρίς ζάχαρη, αλλά πεντανόστιμα, είναι έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά. Θα μυρίσει το σπίτι ενώ ψήνονται και κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζη.
Donuts μήλου
Υλικά
2 Φύλλα σφολιάτας
3 Μήλα
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 αυγό
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Αρχικά η σφολιάτα θα πρέπει να ειναι παγωμένη . Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο, να μείνει τρύπα στην μέση. Στη συνέχεια τα κόβουμε ροδέλες. Ανοίγουμε την σφολιάτα αν σου κολλάει ρίξε λίγο αλευρι, και κόβουμε με ένα μαχαιρι δυο τετραγωνα κομμάτια σχεδον ισα με την ροδέλα του μήλου , βαζουμε ένα πάνω ένα κάτω, στην μέση την ροδέλα του μήλου και ενώνουμε τις άκρες . Βάζουμε το εργαλειο που καθαρίσαμε τα μήλα και κάνουμε την τρύπα.
Πασπαλίζουμε με ένα πινέλο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20′-30′ λεπτά. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε μα ζάχαρη άχνη!
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις