Συνταγή για πανεύκολη λεμονόπιτα με πολύ πλούσια γεύση και τέλεια υφή
Είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας
Μια λεμονόπιτα που θα σε συναρπάσει με πανεύκολη διαδικασία και υπέροχη γεύση. Ιδανική συνταγή για γλυκό για κάθε είδους περίσταση και σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Εύκολη λεμονόπιτα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250γρ Μπισκότα digestive
130γρ (λιωμένο) Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
130γρ Ζάχαρη
30γρ Κορνφλάουρ
3 (από τρια λεμόνια) Ξύσμα Λεμόνι
3 (απο τρια λεμόνια) Χυμό λεμονιού
50γρ Βούτυρο
3 Κρόκους
1 αυγό
Βανίλια
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα και λιωνουμε το βουτυρο , τα ανακατεύουμε μαζί μέχρι μα γινει σαν βρεγμένη άμμος .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη το κορν φλαουρ, το ξύσμα και το χυμό, τα αυγά , την βανίλια, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει , αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
Τοποθετούμε το μπισκότο σε μια βάση με αποσπώμενο κούμπωμα και στρώνουμε από πάνω την κρέμα τοποθετούμε στο ψυγειο για 3 ώρες σερβιρουμε με γλυκό του κουταλιου βύσσινο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις