Το απόλυτο γλυκό που λιώνει στο στόμα και θα σας ξετρελάνει

Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις. Με βελούδινη κρέμα γιαουρτιού και μπόλικη καραμέλα να λιώνει στο στόμα και να μην μπορείς να αντισταθείς.

Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Γιαουρτογλυκό με καραμέλα

Υλικά

400γρ (2%) Γιαούρτι
2 (160γρ) Αυγά
150γρ Ζάχαρη
40γρ Αλεύρι
330γρ Κρέμα Γάλακτος
Ξύσμα Λεμόνι
Βανίλια

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 Ζαχαρούχο Γάλα καραμελωμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθετουμε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και την βανίλια. Χτυπάμε κάλα να ενωθούν τα υλικά . Τοποθετουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκατ με λαδόκολλα. Ψηνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά . Σερβίρουμε με καραμέλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις