Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την καλύτερη βασιλόπιτα

Όπως όλα τα γλυκά, έτσι και το κλασικό γλυκό της Πρωτοχρονιάς, η βασιλόπιτα, έχουν κάποια… tips, για να πετύχουν σίγουρα.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τα καλύτερα μυστικά για την πιο αφράτη παραδοσιακή βασιλόπιτα!

Πώς θα πετύχει η βασιλόπιτα;

1. Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση.

3. Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να γίνει κρέμα το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

4. Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μείγμα ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

5. Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι απαλά αναδιπλώνετε το μείγμα. Όχι χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για να παραμείνει αφράτη η βασιλόπιτα μετά το ψήσιμο.

6. Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο χωρίς λόγο. Η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, ελέγξτε το ψήσιμο, αφού περάσουν 50′.

7. Δεν βγάζουμε την βασιλόπιτα από το φούρνο, αν δε σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο. Βάζουμε οδοντογλυφίδα ή λάμα μαχαιριού και αν βγει στεγνή, είναι ψημένη. Αν βγει με υγρασία ζύμης, θέλει περισσότερο χρόνο ψησίματος

8. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά κι αναποδογυρίστε την σε σχάρα ώστε να κρυώσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις