Παραδοσιακές, με τραγανό φύλλο και με υπέροχες και πλούσιες γεμίσεις

Η Ελλάδα φημίζεται για την κουζίνα της, τα μαγειρευτά υπέροχα πιάτα της, τις σαλάτες, τα τυριά, φυσικά το σουβλάκι, αλλά και τις παραδοσιακές πίτες της.

Σπιτικές και παραδοσιακές, με τραγανό φύλλο, υπέροχες και πλούσιες γεμίσεις, οι πίτες συχνά συνοδεύουν τα κυριακάτικα, αλλά και τα γιορτινά τραπέζια των Ελλήνων.

Ο Guardian σε σχετικό άρθρο του λοιπόν, εξυμνεί τις ελληνικές πίτες. Στη λίστα βρίσκονται η σπανακόπιτα με το τραγανό της φύλλο, η μπατζίνα της Θεσσαλίας και το αφράτο πεϊνιρλί με τη λαχταριστή γέμισή του.

Οι 3 ελληνικές πίτες που εξυμνεί ο Guardian

Σπανακόπιτα

Η σπανακόπιτα αποτελεί αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας και η προέλευσή της χρονολογείται περισσότερα από 400 χρόνια πίσω. Ο παραδοσιακός τρόπος είναι να φτιάξετε το δικό σας φύλλο, ωστόσο, μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο, από κουρού μέχρι και χωριάτικο, και να επιμεληθείτε τη γέμιση.

Μπατζίνα

Η νόστιμη αλμυρή πίτα χωρίς κρούστα και φύλλο, που έχει τις ρίζες της στη Θεσσαλία. Σε παραλλαγές της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κολοκυθάκια με ό,τι θέλετε, από τριμμένη γλυκιά κολοκύθα ή γλυκοπατάτα με τυρί ή καρότα, ακόμα και ντομάτα.

Πεϊνιρλί

Το πεϊνιρλί, όπως αναγράφεται και στο The Guardian, έχει τις ρίζες του στην προσφυγική ιστορία της Ελλάδας. Ήταν ένα πιάτο που έφεραν οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την αρχαία ελληνική πόλη της Σμύρνης, το 1922.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις