Τοπ υγιεινή συνταγή: Σπαγγέτι με vegan σάλτσα ρεβυθιού
Τα παιδιά δεν θα καταλάβουν σε καμία περίπτωση ότι τρώνε ρεβύθια
Μία τρομερή υγιεινή μακαρονάδα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με τη γεύση της!
Ένας υπέροχος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα ρεβύθια που σας περίσσεψαν αλλά και για να τα κρύψετε με τον πιο έξυπνο τρόπο μέσα στη σάλτσα των παιδιών σας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα καταλάβουν σε καμία περίπτωση ότι τρώνε ρεβύθια.
Σπαγγέτι με σάλτσα ρεβυθιού
Υλικά
160 γρ. ωμό σπαγγέτι από δίκοκκο σιτάτι
250-300 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 καρότο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 πράσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. τσίλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα γούκ ή μεγάλη τηγάνι.
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το πράσο. Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά.
Προσθέστε τον πελτέ και 1 φλ. νερό ζεστό. Βράστε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέστε τα ρεβύθια και 2 επιπλέον φλιτζάνια νερό.
Μαγειρέψτε για περίπου 10-15 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπήστε το να γίνει σάλτσα. Αν θεωρείτε ότι τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε λίγο νερό από αυτό μέσα στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά σας.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με την σάλτσα. Ανακατέψτε και προσθέστε αν θέλετε vegan τριμμένο τυρί.
Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις