Τρώγεται και το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ γιατί είναι ελαφριά

Μια υπέροχη βελουτέ κουνουπιδόσουπα, που μπορείτε να απολαύσετε και για μεσημεριανό και για βραδινό, τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την σούπα σας είναι το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πέρα από αυτά, λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και μπαχαρικά συμπληρώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή από την food blogger mrssoupe

Βελουτέ κουνουπιδόσουπα

Υλικά

1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 φλ. ζωμό λαχανικών
1/4 φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Μουλιάστε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 2 ώρες πριν τα ρίξετε στη σούπα σας.
Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κουνουπίδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γυρίστε το κουνουπίδι σας.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών. Ρίξτε μέσα και το κουνουπίδι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Αφήστε τη σούπα να κρυώσει για 5-10 λεπτά και έπειτα ρίξτε την στο μπλέντερ. Προσθέστε τα κάσιους, το λεμόνι και άλλο αλάτι αν χρειάζεται. Χτυπήστε καλά.
Απολαύστε τη σούπα σας με φρυγανισμένο ψωμί, κρουτόν ή πιτάκια για σουβλάκια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις