Συνταγή: Τυρόπιτα με καταΐφι και 3 τυριά που θα σας ξετρελάνει
Μία πολύ γευστική και πρωτότυπη συνταγή για κάθε περίσταση
Τυρόπιτα με καταΐφι και τρία λευκά τυριά, μια φοβερή και πρωτότυπη συνταγή για την αγαπημένη μας τυρόπιτα!
Αυτή η συνταγή συστήνεται ανεπιφύλακτα, αφού η τυρόπιτα κανταΐφι αρέσει σε όλους και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ορεκτικά του κυριακάτικου τραπεζιού.
Η συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.
Τυρόπιτα με καταΐφι και 3 τυριά
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
300 γρ φέτα
200 γρ Μανούρι τριμμένο
300 γρ ανθότυρο
2 αυγά
200 γρ βούτυρο
30 γρ βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
250 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά τριμμένα (φέτα, μανούρι και ανθότυρο).
προσθέτουμε και 50 γρ βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κανταΐφι.
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το “ξάνουμε” πολύ καλά και το χωρίζουμε στη μέση.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι από το κανταΐφι σε σένα βουτυρωμένο πυρέξ (30*40cm ή 25*35 cm) και ραντίζουμε με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
Το στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το “ξασμένο” κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού.
Τοποθετούμε το άλλο μισό κανταΐφι, σκεπάζοντας τα τυριά και περιχύνουμε ώστε να πάει παντού το λιωμένου βούτυρο.
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ, περιχύνουνε όλο το κανταΐφι.
Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και την ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις