Εύκολο και γρήγορο αλμυρό σνακ

Αυτή η συνταγή για τα πανεύκολα τυροψωμάκια θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα εύκολο και γρηγορο σνακ, που μπορεί να σας συνοδεύει όλες τις ώρες της ημέρας.

Η συνταγή από τη food blogger Christina Tsetine.

Τυροψωμάκια

Υλικά

Για τη ζύμη
300 γρ.αλεύρι ΓΟΧ
280 γρ. γιαούρτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Λίγο αλάτι
Για το μείγμα φέτας
100-150 γρ. φέτα
100-150 παραδοσιακό τυρί σε κρεμώδη μορφή (π.χ. τσαλαφούτι, κατίκι)
Το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
μαϊντανός, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το μείγμα φέτας.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι μας, το τυρί κρέμα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο (περίπου μια κουταλιά της σούπας) και ανακατεύουμε καλά.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη μας για 3 λεπτά περίπου, την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη και δημιουργούμε μπάλες. Κάθε μπάλα την πλαταίνουμε ελαφρά με το χέρι προσπαθώντας να κάνουμε βαθούλωμα στο κέντρο (αν σας φαίνεται δύσκολη διαδικασία παίρνετε ένα ποτήρι με σχετικά φαρδύ πάτο και το πιέζετε πάνω στην μπάλα ζύμης για να δημιουργηθεί το βαθούλωμα που θέλουμε).
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και στο κέντρο κάθε μπάλος βάζουμε 1-1,5 κουταλιά της σούπας από το μείγμα φέτας. Αλείφουμε τα πλαϊνά της ζύμης με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
Για να το απογειώσετε ψιλοκόψτε ντοματίνια με αλάτι,ρίγανη,μαϊντανό,ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι,ανακατέψτε τα καλά και προσθέστε τα πάνω στο τυροψωμάκι!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις