Δεν θα μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι!

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι υγρή σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα;

Η food blogger Christine Tsetine, μας δίνει τη δική της συνταγή για τη σοκολατόπιτα που θα σας ξετρελάνει.

Υγρή σοκολατόπιτα

Υλικά

228 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
414 γρ. ζάχαρη
85 γρ. κακάο
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
240 ml γάλα
120 ml ηλιέλαιο
1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
240 ml ζεστό νερό
Επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, baking powder και αλάτι).
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά (γάλα, ηλιέλαιο, βανίλια και αυγά).
Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το νερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20×30 ,στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε γύρω στα 30 -32 λεπτά (θέλουμε όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει με υγρασία).
Ετοιμάζουμε όσο ψήνεται και την επικάλυψη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε γαβάθα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και περιμένουμε να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προσθέτουμε την επικάλυψη πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα και μπορούμε να απλώσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις