Αυτό το υπέροχο γλυκό θα το φτιάξεις γρήγορα και χωρίς κόπο

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό! Το τιραμισού είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά γλυκά στον πλανήτη και το όνομα του σημαίνει “ανέβασέ με ψηλά”.

Τώρα και σε μορφή κορμού, από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή, για να συναρπάσεις τους πάντες! Χωρίς ζάχαρη αλλά απόλυτα γευστικό, θα το φτιάξεις γρήγορα και χωρίς κόπο.

Τιραμισού χωρίς ζάχαρη

Υλικά

1 1/2 συσκευασία Μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά Ermol χωρίς ζάχαρη Φυτική κρέμα
50γρ Στέβια
250γρ Τυρί Μασκαρπόνε
1 σφηνάκι Κονιάκ
200ml Γάλα
15γρ Στιγμιαίος καφές
20γρ Κακάο

ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα με την στέβια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μπολάκια και προσθέτουμε κακάο στην μιση ποσότητα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το στιγμιαίο καφέ και αν θέλεις κονιάκ ,ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα απο κεικ αφού πριν έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη να εφάπτει καλά στο πάτο της φόρμας.

Με μια μαρίζ απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ , φτιάχνουμε τη δεύτερη στρώση με την κρέμα κακάο και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Στρώνουμε μια τελευταία στρώση μπισκότα ,πασπαλίζουμε με κακάο τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!!!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις