Ενα φαγητό που φτιάχνεται στο πι και φι

Σε μόλις 15 λεπτά, θα έχετε ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά στο τραπέζι σας, ζεστό και με πλούσια αρώματα, μαλακό σαν λουκούμι και με τέλεια σάλτσα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόνο 5 και αυτά δεν είναι άλλα από ο λάδι, το κοτόπουλο, το μέλι, το σκόρδο, σόγια σος και τα μπαχαρικά σας.

Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο, έτοιμο σε 15 λεπτά

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σος σας. Χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να γίνουν ένα.

Προσθέστε τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλύψετε τα όλα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, άλλα 4-5 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις