Τα 9+1 ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα απαραίτητα σε κάθε κουζίνα για τον χειμώνα
Ποια είναι τα δέκα ελληνικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι μας τον χειμώνα
Απολαυστικές γεύσεις και μοναδικές μυρωδιές που αναδύουν Ελλάδα, τα παραδοσιακά τρόφιμα της χώρας μας γεμίζουν το τραπέζι για το χειμώνα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Δέκα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας τον χειμώνα.
Σάλτσα ντομάτας
Οι ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες που βρίσκουμε σε αφθονία το καλοκαίρι, μπορούν να γίνουν σάλτσα που θα καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα. Χρησιμοποιούνται σε λαδερά, ως σάλτσα σε ζυμαρικά αλλά και ως βάση σε πίτσα.
Ελαιόλαδο
Ωμό ή μαγειρεμένο προσφέρει έξτρα νοστιμιά σε κάθε πιάτο και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Όσπρια
Τα όσπρια είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, πολύ εύκολα στο μαγείρεμα και μπορείτε να τα απολαύσετε σε χορταστικά μαγειρευτά, ζεστές σούπες και νόστιμες σαλάτες.
Μέλι
Πολλές επιλογές διαφορετικών τύπων που παρασκευάζονται από παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, το μέλι μπορεί να συνοδέψει το ζεστό σας ρόφημα, να δώσει γεύση στο γιαούρτι ή ακόμη και σε μία φέτα ψωμί με βούτυρο ή να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες. Είναι επίσης γνωστό για τις υγιεινές του ιδιότητες και ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά
Τα αποξηραμένα βότανα και τα μπαχαρικά όπως η ρίγανη, το θυμάρι, οι νιφάδες τσίλι, ο άνηθος και η μέντα μπορούν να αλλάξουν το γευστικό προφίλ ενός πιάτου, αλλά η φρεσκάδα και η ποιότητά τους είναι ζωτικής σημασίας. Υψηλή σε αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ενώσεις, τα περισσότερα είναι ευεργετικά και για την υγεία.
Αποξηραμένα μανιτάρια
Τα αποξηραμένα μανιτάρια που προέρχονται από τις μανιταροκαλλιέργειες της Ελλάδας αποτελούν την ιδανική προσθήκη σε φαγητά όπως ριζότο, σάλτσες ζυμαρικών και σούπας.
Λουκάνικα σε λίπος
Τα χοιρινά λουκάνικα φτιάχνονται παραδοσιακά σε ορεινά χωριά της Πελοποννήσου αλλά και σε ελληνικά νησιά όπως η Άνδρος. Έχουν έντονη γεύση και θα σας κρατήσουν εύκολα όλο το χειμώνα καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια παραδοσιακή ομελέτα ή για να προσθέστε επιπλέον γεύση σε ζεστά μαγειρευτά και σούπες όπως η φασολάδα.
Χειροποίητα ζυμαρικά
Ιδανικό comfort food για τις κρύες μέρες του χειμώνα τα χειροποίητα ζυμαρινά από κάποιον συνεταιρισμό σε νησί ή ορεινό χωριό.
Τραχανάς
Εύκολος στην παρασκευή, νόστιμος και ταυτισμένος με το κρύο του χειμώνα ο παραδοσιακός γλυκός ή ξινός τραχανάς αποτελεί ένα ελληνικό παραδοσιακό προϊόν που δεν λείπει από το τραπέζι μας.
Παξιμάδια
Τα παξιμάδια με κριθάρι, χαρούπι, σίκαλη και άλλα υλικά είναι μια τέλεια προσθήκη σε σούπες, σαλάτες και μαγειρευτά χειμωνιάτικα πιάτα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις