Συνταγή για vegan κοκκινιστή κριθαρόσουπα – Αχνιστή και λαχταριστή
Μια συνταγή για την πιο εύκολη και γευστική σούπα με κριθαράκι που έχετε δοκιμάσει
Μία πανεύκολη συνταγή για σούπα με κριθαράκι και ντομάτα προτείνει ο γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης. Μάλιστα ο γνωστός σεφ δίνει και ένα χρήσιμο tip για την συνταγή. Πρέπει να ανακατέψετε το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Μια συνταγή για την πιο εύκολη και γευστική σούπα με κριθαράκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Vegan κοκκινιστή κριθαρόσουπα
Υλικά
150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
700 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα: Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά.
Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις