Ενα γλυκό που δεν θα πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας

Η πάβλοβα θεωρείται ένα από τα πιο must γλυκά για το γιορτινό μας τραπέζι και σίγουρα δεν θα πρέπει να λείπει από αυτό.

Το αυστραλέζικο γλύκισμα, που είναι τόσο ντελικάτο όσο οι χορευτικές κινήσεις της διάσημης χορεύτριας στην οποία οφείλει το όνομά του, ολοκληρώνει γλυκά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Συνταγή για γιορτινή πάβλοβα

Υλικά

1 έτοιμο δίσκο μαρέγκας ή 10 – 12 μπεζέδες
10 – 12 μαρόν γλασέ
¼ φλιτζανιού κονιάκ
½ φλιτζάνι γάλα
500ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
2 – 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 – 2 παστέλια από αμύγδαλα1 – 2 παστέλια από αμύγδαλα1 – 2 παστέλια από αμύγδαλα1 – 2 παστέλια από αμύγδαλα1 – 2 παστέλια από αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα το γάλα και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.

Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί.

Για να ετοιμάσετε την πάβλοβα, τοποθετείτε τις μαρέγκες ή τους μπεζέδες σε μία πιατέλα, βάζετε από πάνω τη μισή ποσότητα σαντιγί, τα μισά μαρόνα γλασέ, περιχύνετε με λίγη από τη σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζετε με τα παστέλια και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις