Μία πολύ εύκολη συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή που θα σας ξετρελάνει

Κεφτεδάκια μελωμένα στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, πεστο βασιλικού και φρέσκια μοτσαρέλα ! Ένα φαγητό που θα σε συναρπάσει για τη γεύση του αλλά και για την ευκολία του !

Μία πολύ εύκολη συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή που θα σας ξετρελάνει.

Συνταγή για κεφτεδάκια με πέστο και μοτσαρέλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

250γρ Κιμά μοσχαρίσιο
250γρ κιμά χοιρινό
2 Αυγά
30ml Γάλα
Μαϊντανό
100γρ πέστο βασιλικού
1 κουτ σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι

ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

70γρ Φρυγανιά Τριμμένη
70γρ Παρμεζάνα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κονσέρβα Σάλτσα ντομάτας
250γρ Μοτσαρέλα
100γρ πέστο βασιλικού
Φρέσκο Βασιλικό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε μέχρι να γινει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια σε μπολ βάζουμε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα με τη φρυγανιά.
Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε μέσα τα κεφτεδακια, προσθέτουμε φρεσκια μοτσαρελα, πέστο και φρέσκο βασιλικό. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις