10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition: Ανοίγει τις πόρτες της από 3 έως 5 Φεβρουαρίου
Περισσότεροι από 400 παραγωγούς premium προϊόντων συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση
Παραμένοντας πιστή στα εγχώρια προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION υποδέχεται από το Σάββατο 03 έως και τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024 περισσότερους από 400 παραγωγούς premium προϊόντων που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπρικές συμφωνίες.
Η έκθεση που έχει γίνει συνώνυμο της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων επιστρέφει για 10η συνεχή χρονιά με μια επετειακή διοργάνωση.Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αναδειχθεί στο απαραίτητο σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων decision makers του κλάδου, που ενδιαφέρονται για premium προϊόντα ενώ
● Έχει παρουσιάσει περισσότερα από 20.000 νέα προϊόντα
● Έχει καλύψει περισσότερα από 60.000m2 εκθεσιακού χώρου
● Έχει υποδεχτεί περισσότερους από 100.000 χιλιάδες επισκέπτες
Στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική γαστρονομία, ενώ δε θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδικό section, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Παράλληλα επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, θα συμμετέχουν και φέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square επιθυμώντας να γνωρίσουν μοναδικά ελληνικά προϊόντα και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικά προϊόντα και τους ίδιους τους παραγωγούς τους.
Ακόμη μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις και επαγγελματικά σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών. Ο Chef Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους chef στην αγαπημένη ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», οι παραγωγοί θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology στο Drink & Spirits event, ενώ τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, Food Expert Stories, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές.
Τέλος, στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις