Η προετοιμασία για τα μπισκότα είναι 10 λεπτά και χρειάζονται μόλις 10 λεπτά ψήσιμο

Μία συνταγή για τέλεια μπισκότα για τον χειμώνα, βρήκαμε στην ιστoσελίδα της food blogger myblissfood.

Μπισκότα με μανταρίνι και αμύγδαλο λοιπόν ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας ή το τσάι σας. Η προετοιμασία για τα μπισκότα είναι δέκα λεπτά, ενώ χρειάζονται μόλις δέκα λεπτά για να τα ψήσετε.

Συνταγή για μπισκότα με μανταρίνι και αμύγδαλο

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκριασία δωματίου
345 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 αβγό και 1 κρόκος
115 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλο λευκό τριμμένο πολύ ψιλό στο μούλτι)
350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. baking powder
για το γλάσο
100 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 κ.γ. χυμός μανταρίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να ενσωματωθεί το ξύσμα στη ζάχαρη, για να βγάλει όλο το άρωμά του.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο με την αρωματισμένη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το κανονικό αλεύρι και το baking powder και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του βούτυρου, μία κουταλιά κάθε φορά, χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί.
Σχηματίζουμε μία μπάλα με τη ζύμη, την πλαταίνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30-60 λεπτά.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Κόβουμε με το κουπ πατ της αρεσκείας μας.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 10 λεπτά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με το γλάσο που θα ετοιμάσουμε ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη με τον χυμό μανταρινιού.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε μπορούμε με την ίδια ζύμη να φτιάξουμε thumbprint cookies, φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια με τη ζύμη, κάνοντας ένα βαθούλωμα με τον αντίχειρά μας και ρίχνοντας μέσα στο βαθούλωμα μία μικρή κουταλιά μαρμελάδα μανταρίνι ή πορτοκάλι. Ψήνουμε κανονικά, όπως τα υπόλοιπα μπισκότα της συνταγής.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις