Ο Απρίλιος φέρνει στο “καλάθι” του εξαιρετικά φρούτα και λαχανικά

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, και ο Απρίλιος φέρνει στο “καλάθι” του εξαιρετικά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά. 

Η ώρα άλλαξε, η διάθεση αλλάζει, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι και η καθημερινή μας διατροφή μπορεί να είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά με τα “φρέσκα” αυτού του μήνα.

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης, μας φέρνει στο “καλάθι” του πολύ νόστιμα φρούτα και λαχανικά, που προσφέρουν υγεία και ευεξία στον οργανισμό μας.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Απριλίου

Φρούτα

Τον Απρίλιο λοιπόν, από φρούτα, τρώμε τα τελευταία μήλα. Όπως και μανταρίνια, λεμόνια και πορτοκάλια της σεζόν. Τώρα είναι η εποχή να φτιάξουμε υπέροχα λικέρ, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με αυτά τα εσπεριδοειδή, για να κρατήσουμε κοντά μας τη γεύση τους και τα αρώματά τους και το καλοκαίρι.

Τα αβοκάντο είναι τώρα στην εποχή τους για υπέροχες σαλάτες, ντιπ αλλά και γλυκίσματα. Στα ράφια του μανάβη κάνουν την εμφάνισή τους οι υπέροχες φράουλες και τα μούσμουλα.

Λαχανικά

Από λαχανικά και σαλάτες, αυτή την περίοδο έχουμε πληθώρα να διαλέξουμε. Κρεμμύδι ξερό, κουκιά, μπιζέλια, αγκινάρες, φασολάκια και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους. Όπως και κρεμμύδι χλωρό, ρόκα, ραπανάκια, ραδίκια, αρακάς, βρούβες και σπανάκι.

Ενώ στο τέλος βρίσκεται η σοδειά για κουνουπίδι, μπρόκολο, πράσα, και λαχανάκια Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις