Συνταγή: Κουνουπιδότο με μανιτάρια, σαν ριζότο – Με τέλεια γεύση
Συνταγή για θεϊκό, κρεμώδες ριζότο κουνουπιδιού, πεντανόστιμο και σούπερ light
Θέλετε να αντικαταστήσετε τη συνταγή του κλασικού ριζότου με μανιτάρια λόγω θερμίδων;
Κουνουπιδότο με μανιτάρια λοιπόν, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα κλασικό ριζότο με μανιτάρια.
Όταν ένα κλασικό ριζότο μανιταριών έχει 450 θερμίδες η μερίδα τότε αυτό το ριζότο κουνουπίδιου με μανιτάρια είναι ένα μικρό θαυματάκι και διατροφικά θερμιδικά. Η μερίδα έχει μόλις 285 θερμίδες πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη ποσότητα ή να φάτε και δεύτερη μερίδα το βράδυ.
Την τέλεια κα πολύ απλή συνταγή, μας δίνει η food blogger mrssoupe.
Συνταγή: Κουνουπιδότο με μανιτάρια
Υλικά
1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μείγμα μπαχαρικών
300-400 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας ψιλοκομμένα
1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τυρί τριμμένο vegan ή φυτική φέτα αν την προτιμάτε
Εκτέλεση
Ξεκινήστε βράζοντας σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα μόλις μαλακώσουν αρκετά ώστε να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Όσο πιο μικρά είναι τα μπουκετάκια τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ρίξτε το ελαιόλαδο. Ζεστάνετέ το. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 4-5 λεπτά. Ρίξτε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μόλις πήξει η “σάλτσα” σας προσθέστε το τριμμένο τυρί. Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα το κουνουπίδι αφού το ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι και του δώσετε τη μορφή ρυζιού.
Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις