Τρία πιάτα που «μυρίζουν» Ελλάδα και καλοκαίρι συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες

Το συμιακό γαρδάκι, ο μπακαλιάρος και τα τηγανητά καλαμαράκια ξεχωρίζει ο οδηγός Taste Atlas στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα θαλασσινών.

Τρία πιάτα που «μυρίζουν» Ελλάδα και καλοκαίρι συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες, το συμιακό γαριδάκι μάλιστα να βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 9η θέση. Ο μπακαλιάρος βρίσκεται στην 48η θέση και τα τηγανητά καλαμαράκια στην 50η θέση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο Camarones enchipotlados το οποίο φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό γαρίδων, ντομάτας, ελαιόλαδου, τσίλι, τζίντζερ, σκόρδο, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Για το συμιακό γαριδάκι το Taste Atlas αναφέρει:

«Πρόκειται για μια μοναδική ποικιλία από μικροσκοπικές γαρίδες που κατοικούν στη θάλασσα γύρω από το νησί. Έντονα κόκκινα, ευαίσθητα και γλυκά, τα μικρά καρκινοειδή είναι γεμάτα γεύση, γεγονός που τα έχει κάνει διάσημα σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι τραγανά τηγανητά σε ελαιόλαδο και σκόρδο με  αλάτι και πιπέρι. Λόγω της λεπτής φύσης τους, οι τηγανητές γαρίδες τρώγονται συνήθως ολόκληρες, μαζί με την ουρά το κέλυφος και το κεφάλι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις