Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 10:30 το πρωί, επίδειξη μαστιχοκαλλιέργειας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Η καλλιέργεια του μαστιχοφόρου θάμνου στη Νότια Χίο και η εξαγωγή της αρωματικής μαστίχας συνιστά μια μοναδική παγκοσμίως παραδοσιακή καλλιέργεια. Μεταβιβάζεται προφορικά και εμπειρικά από γενιά σε γενιά και διαμορφώνει εδώ και αιώνες το πολιτισμικό (αρχιτεκτονικό, κοινωνικό και φυσικό) τοπίο των 24 Μαστιχοχωρίων: Άγιος Γεώργιος, Αρμόλια, Βαβύλοι, Βέσσα, Βουνό, Ελάτα, Έξω Διδύμα, Θολοποτάμι, Θυμιανά, Καλαμωτή, Kαλλιμασιά, Καταρράκτης, Kοινή, Λιθί, Μέσα Διδύμα, Μεστά, Μυρμήγκι, Νένητα, Νεοχώρι, Ολύμποι, Παγίδα, Πατρικά, Πυργί, Φλάτσια.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 10:30 το πρωί, επίδειξη μαστιχοκαλλιέργειας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. 

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το κέντημα του σχίνου όπου ο κορμός του δέντρου χαράζεται, με ειδικά εργαλεία, τα κεντητήρια, προκειμένου η μαστίχα να κυλήσει σαν διάφανο δάκρυ. Υπενθυμίζεται ότι η τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας, εντάχθηκε το 2014 στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις