Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά, βραχώδεις σχηματισμοί και κυπαρίσσια που φτάνουν μέχρι την ακτή

Μία ελληνική παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα των Αντίπαξων φιγουράρει στη φετινή λίστα της Banana Boat που παρουσιάζει τα The World’s 50 Best Beaches.

Το Βουτούμι με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά και τον μαγευτικό βυθό, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών στο μικρό καταπράσινο νησάκι  του Ιονίου που απέχει από τους Παξούς μόλις 20 λεπτά με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από τον Λόγγο ή τον Γάϊο.

Σύμφωνα με τη φετινή λίστα, στην διαμόρφωση της οποίας συμμετέχουν χιλιάδες ταξιδιωτικοί επαγγελματίες και την οποία δημοσίευσε το Forbes, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Trunk Ba στο St. John στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Βουτούμι στους Αντιπαξούς καταλαμβάνει την 5η θέση. Η παραλία έχει λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά, βραχώδεις σχηματισμούς και κυπαρίσσια που φτάνουν μέχρι την ακτή.  Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και καθαρά και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί κανείς μάσκα για να δει τον βυθό ενώ η ακτή είναι στρωμένη με μεγάλες, λευκές πέτρες, αλλά θα βρείτε αρκετά τμήματα καλυμμένα με άμμο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις