«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενόψει της φετινής σχολικής χρονιάς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ

«Σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται, δεν θα μπορούσαμε ως σύνδεσμος, να μη στηρίξουμε το μέτρο του «καλαθιού σχολικών ειδών». Αντιθέτως, θα το υποστηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη. Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, (ΣΕΛΠΕ), Κώστας Γεράρδος μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το «καλάθι των σχολικών ειδών» το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου.  

Ο κ. Γεράρδος έθεσε ωστόσο έναν «σοβαρό προβληματισμό» από πλευράς των επιχειρήσεων.  Συγκεκριμένα σημείωσε πως «Κάθε επιχείρηση προσβλέπει σε μια ανοδική πορεία, ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδά της, να πληρώσει τους μισθούς των συνεργατών της και να βγάλει, στο τέλος της ημέρας, κάποιο κέρδος. Τους τελευταίους μήνες και η ελληνική επιχείρηση δοκιμάζεται, διότι βλέπει τη ζήτηση να φθίνει, τα κόστη της να αυξάνουν, κυρίως στα μεταφορικά και την ενέργεια και παράλληλα φέρει το βάρος της μετάθεσης της ευθύνης της κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής σε αυτήν. Αυτά τα δεδομένα, συνδυασμένα με την μονιμοποίηση παρεμβατικών κυβερνητικών μέτρων, φέρνουν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τον «κορμό» της ελληνικής οικονομίας, που είναι κάθε ελληνική εταιρία».

Τόνισε πάντως πως «εμείς ως Σύνδεσμος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενόψει της φετινής σχολικής χρονιάς».

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη της Τρίτης, πέραν του κ. Γεράρδου, συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδος Καλλιόπη Σκάγια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος Κώστας Γεράρδος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Μασούτης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Απόστολος Πεταλάς.

 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις