Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 264,4% φτάνοντας σε 1,018 εκατ. ευρώ

Τα 18,71 εκατ. ευρώ έφτασαν το 2023 οι πωλήσεις της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας «Τερκενλής» καταγράφοντας αύξηση 6,95%  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας  αυξήθηκαν κατά 264,4%, φτάνοντας σε 1,018 εκατ. ευρώ και τα EBITDA κατά 82% στα 1,957 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2023, η εταιρεία με σήμα κατατεθέν τα διάσημα τσουρέκια της, διατηρούσε συνολικά 24 καταστήματα ενώ τον Ιούλιο του 2024 προχώρησε στο κλείσιμο του ιστορικού καταστήματός της στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη «αφενός λόγω της ολοκλήρωσης του συμβατικού χρόνου μίσθωσης του χώρου και αφετέρου λόγω του ότι είχε καταστεί ασύμφορη η λειτουργία του (υψηλά ενοίκια, κόστος ενέργειας, γενικά έξοδα)», όπως επισημαίνει η εταιρεία. Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως θα μεταφερθεί σε νέο χώρο, ο οποίος έχει ήδη μισθωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη Τερκενλής οι προοπτικές του κλάδου είναι ευοίωνες, σημειώνοντας πως «τα προϊόντα αλλά και οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν εξαντλήσει τα όρια ελαστικότητας, οπότε κατά τη γνώμη μας, το αναμενόμενο είναι αύξηση του τζίρου μεσοπρόθεσμα».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις