Η συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

Ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό σνακ κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegeterian διατροφή:  Μπάρες με βρώμη και φυστικοβούτυρο, χωρίς γλουτένη.

Η συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

Υλικά

300 γρ. φυστικοβούτυρο

270 γρ. βρώμη

200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

170 γρ. μέλι (Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε σιρόπι σφενδάμου)

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 20Χ25 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη σοκολάτα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις