Τι ψηφίζουν οι Γερμανοί τουρίστες

«Τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής διεθνής προορισμός διακοπών κάθε χρόνο που όμως συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά που δεν υποφέρουν από τον υπερτουρισμό και τα οποία προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις».

Τα παραπάνω επισημαίνει η δημοφιλής γερμανική ιστοσελίδα Merkur.de αναδεικνύοντας τη στροφή των Γερμανών σε αναζητήσεις νέων προορισμών

Την κορυφή της λίστας βρίσκονται τα Κουφονήσια, ένας γαλήνιος παράδεισος με σμαραγδένια νερά. Ακολουθούν η Σαμοθράκη με τις υπέροχες φυσικές «πισίνες» και η Αλόννησος που είναι «ευλογημένη» με τιρκουάζ νερά, άγρια φύση, μαγευτικές διαδρομές για πεζοπορία καθώς και το εντυπωσιακό αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας για καταδύσεις. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Ικαρία ως το νησί της μακροβιότητας, η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας, η Κάρπαθος που γοητεύει με τις αναλλοίωτες παραδόσεις και τις εξωτικές παραλίες, η γραφική Αντίπαρος και η Αμοργός με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

Τη λίστα συμπληρώνει η Εύβοια, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες καθώς και η Σάμος, που διαθέτει ονειρικές αμμώδεις παραλίες, πανέμορφους οικισμούς και αναρίθμητα σοκάκια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις