Η συνταγή από τη σελίδα the veggie sisters

Εύκολα, χορταστικά και θρεπτικά, τα μπιφτέκια από φακές αποτελούν μία νόστιμη επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Αποτελούν επίσης  μία… εναλλακτική λύση για όσους έχουν παιδιά που δεν αγαπούν τις φακές ως κύριο φαγητό.

Η παρακάτω συνταγή από τη σελίδα the veggie sisters

Υλικά για 20 μικρά μπιφτέκια:

  • 250 γρ. φακές
  • 120 γρ. βρώμη αλεσμένη
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τις φακές. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. τη φρέσκια ρίγανη, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τις φακές, τις αλατίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν προσθέτουμε και τη βρώμη.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά και τα χτυπούμε  για μια τελευταία φορά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο μέχρι να πάρουνε χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις