«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Έρχονται για 5η χρονιά – Ποια μπορείτε να επισκεφθείτε
Ταξιδέψετε στον κόσμο της μπύρας το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα Μέλη της ανανεώνουν για 5η χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με τους λάτρεις της μπύρας, και όχι μόνο, για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για το πιο δημοφιλές ποτό, την μπύρα.
Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη δράση το 2024 είναι τα εξής:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου , Εύβοια
Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
Siris Craft Brewery: Σέρρες
Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία:
Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της
Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού
Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία και το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ζυθοποιείο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, εδώ.
Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα!
H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις