Negroni: Η ιστορία του διάσημου ιταλικού κοκτέιλ
Δείτε τη συνταγή
Το 1919 στη Φλωρεντία ο κόμης Camillo Negroni σκέφτηκε να παραγγείλει ένα κοκτέιλ Americano, αλλά αποφάσισε ότι ήταν καιρός για μια αλλαγή. Το ζήτησε με μια «πινελιά» τζιν αντί για σόδα, εμπνευσμένος από το τελευταίο του ταξίδι στο Λονδίνο και την «κυριαρχία» του τζιν. Ο μπάρμαν ανταποκρίθηκε στο αίτημά και πρόσθεσε μία γαρνιτούρα πορτοκαλιού αντί για τη φέτα λεμονιού που έχει το Americano.
Στη Φλωρεντία, το «συνηθισμένο» του κόμη, έγινε γνωστό ως Negroni Americano, ή το «Americano με μια πινελιά τζιν».Κάπως έτσι γεννήθηκε το δημοφιλές έως σήμερα και κλασικό πλέον, κοκτέιλ negroni.
Η αρχική συνταγή, ο απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός ίσων μερών Campari, Red Vermouth και London Dry gin, είναι κλασική έως σήμερα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή από το Campari Academy:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις