«Επικροτώ την κίνηση του Σκλαβενίτη», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Metro και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος

Με μια εκτενή ανάρτησή του στο Linkedin, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metro – My market και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Aριστοτέλης Παντελιάδης, δηλώνει πως επικροτεί την κίνηση της αλυσίδας Σκλαβενίτη να προχωρήσει στην κατάργηση της εξαήμερης εργασίας από 1η Νοεμβρίου.

Επίσης τονίζει ότι «η ευημερία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε εταιρείας του κλάδου και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας συμβάλλουν σ’ αυτήν».

Αναλυτικά η δήλωση του Αριστοτέλη Παντελιάδη έχει ως εξής: 

«Επικροτώ την κίνηση του Σκλαβενίτη. Η υποχρεωτική εξαήμερη εργασία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο μας και η κατάργησή της είναι δείγμα προόδου.

Η ευημερία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε εταιρείας του κλάδου και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας συμβάλλουν σ’ αυτήν. Κατανοώ ότι με την έλλειψη υποψήφιων για εργασία που αντιμετωπίζουμε, το εξαήμερο δίνει κάποια λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων.

Αποτελεί προφανώς μια λύση ανάγκης. Οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους εργαζόμενούς μας είναι καλό να έχουν τη συναίνεσή τους, να παίρνονται μαζί με αυτούς και όχι για αυτούς.

Όταν πριν από 8 χρόνια αγοράσαμε το Βερόπουλο μετατρέψαμε όλες τις συμβάσεις του από 6ήμερο σε 5ήμερο.

Σήμερα διατηρούμε την πενθήμερη εργασία παντού και δίνουμε σημαντική πρόσθετη αμοιβή στους εργαζόμενούς μας, των καταστημάτων με ιδιαίτερα έντονη τουριστική κίνηση, που στην καλοκαιρινή περίοδο χρειάζεται να εργαστούν και 6η μέρα».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις