O Co-Founder και CEO της εταιρείας, Γιάννης Γραφανάκης μιλάει στο FoodLife

Ισορροπημένη διατροφή και εξοικονόμηση χρόνου: Δύο ανάγκες που προκύπτουν μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις οποίες στοχεύει να καλύψει με τις υπηρεσίες που παρέχει η Fitness Meals. Η εταιρεία προσφέρει έτοιμα, υγιεινά γεύματα και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μία σωστή διατροφή αλλά συνήθως δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να μαγειρέψουν, να ψωνίσουν ή να ψάξουν τι θα παραγγείλουν.

«Όλα ξεκινούν από την ισορροπημένη διατροφή. Στη Fitness Meals, συνδυάζουμε δύο μεγάλες ανάγκες της εποχή μας: ευκολία και ευεξία» σημειώνει στο FoodLife, o Co-Founder και CEO της εταιρείας, Γιάννης Γραφανάκης. Όπως εξηγεί, πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία έτοιμων υγιεινών γευμάτων, η οποία είναι απολύτως ευέλικτη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της Fitness Meals, μπορεί κανείς να επιλέξει πόσα γεύματα θα εντάξει στο πρόγραμμά του, ποια θα είναι αυτά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του και στη συνέχεια να κάνει προ-παραγγελία με την αντίστοιχη χρέωση και να τα παραλάβει στην πόρτα του. Γεύματα από πρωινό μέχρι και βράδινο, γλυκά και αλμυρά υγιεινά σνακς, πιάτα που καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες. «Δεν έχεις πλέον να σκεφτείς τι θα φας αύριο» όπως λέει ο κ. Γραφανάκης.

O Co-Founder και CEO της Fitness Meals, κ. Γιάννης Γραφανάκης.

Περισσότερα από 3.000 γεύματα τη μέρα

Η ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας ξεκίνησε όταν ο ίδιος, ζήτησε από τον φίλο και συνέταιρό του, Νίκο Μαργέλο, ένα πρόγραμμα διατροφής και εκείνος άρχισε μαγειρεύει υγιεινά γεύματα για φίλους. Η Fitness Meals ως εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της σε συνεργασία με μία εταιρεία catering η οποία αναλάμβανε να παρασκευάσει τις συνταγές των γευμάτων. Την περίοδο της πανδημίας, με την αναστολή της λειτουργίας των catering, έχοντας δει τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, οι ιδρυτές της προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

«Τον Νοέμβριο του 2020 μπήκαμε στον δικό μας χώρο και τότε δουλεύαμε συνολικά 5 άτομα. Τον πρώτο μήνα λειτουργίας μας, είχαμε 2.000 γεύματα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, παρέχουμε πάνω 3.000 γεύματα την ημέρα ενώ στην εταιρεία απασχολούνται περισσότερα από 50 άτομα. Φέτος τον Φεβρουάριο, μετακομίσαμε σε νέο χώρο και πλέον διαθέτουμε μονάδα παραγωγής περίπου 1.000 τ.μ., τελευταίας τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στην ασφάλεια των τροφίμων» σημειώνει ο κ. Γραφανάκης.

Πέραν της υπηρεσίας που παρέχει σε μεμονωμένους συνδρομητές, η Fitness Meals έχει επεκταθεί πλέον και στις εταιρικές συνεργασίες, με επιχειρήσεις που θέλουν να φροντίσουν για τη διατροφή των εργαζομένων τους ενώ, εστιάζοντας στην ισορροπημένη διατροφή των μικρών παιδιών, ξεκίνησε και την πρώτη της συνεργασία με ιδιωτικό σχολείο. Παράλληλα η εταιρεία μπαίνει και στο κομμάτι του retail, μέσω της συνεργασίας που εγκαινίασε με την εταιρεία Βιολογικό Χωριό.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward

Έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, η Fitness Meals, αποτελεί μία από τις εταιρείες που έχουν ενταχθεί από τα τέλη του 2022 στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο στέκεται δίπλα σε δυναμικές επιχειρήσεις και νέους ανθρώπους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες εταιρείες λαμβάνουν ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing, οι πωλήσεις και η επικοινωνία. Παράλληλα, αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητα επέκτασης σε διεθνείς αγορές, ενώ παίρνουν μέρος και σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνεται πως το ΟΠΑΠ Forward έχει βοηθήσει έμπρακτα 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ο κ. Γραφανάκης ξεχωρίζει τα δύο σημαντικότερα οφέλη που έχει αποκομίσει από τη συμμετοχή της εταιρείας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Το πρώτο είναι το κομμάτι του mentoring. Είναι πολύ σημαντικό για μία νέα εταιρεία και έναν νέο επιχειρηματία, να μπορεί να έχει μόνιμη καθοδήγηση από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, όποτε τη χρειαστεί. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ» σημειώνει.

«Το δεύτερο είναι το κομμάτι του δικτύου. Ό,τι καινούριο θέλουμε να κάνουμε αλλά ακόμη και για πρακτικά ζητήματα, μέσω της Endeavor Greece και του ΟΠΑΠ, έχουμε πρόσβαση στους κορυφαίους ανθρώπους σε όλους τους κλάδους. Θα μας μιλήσουν, μπορoύμε να κλείσουμε ραντεβού μαζί τους, θα αφιερώσουν χρόνο, δίνοντας μας καθοδήγηση σε ό,τι χρειαζόμαστε. Είναι κάτι το οποίο, διαφορετικά, δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε» υπογραμμίζει ο κ. Γραφανάκης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις