Η συνταγή της food blogger mrssoupe

Μπορούμε να απολαύσουμε το αγαπημένο μικρών και μεγάλων, σοκολατένιο κέικ, χωρίς να ανησυχούμε για τη ζάχαρη και τις θερμίδες που θα πάρουμε;

Η παρακάτω συνταγή της food blogger mrssoupe, μας δίνει την απάντηση. Μία πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό ατομικό γλυκό, κατάλληλο για όλες τις ώρες.

Υλικά
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη από monk fruit με 0 θερμίδες
20 γρ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. baking powder
30 γρ. vegan βούτυρο λιωμένο
125 ml. ζεστό νερό
για τη δεύτερη στρώση (αν θέλετε):
30 γρ. υποκατάστατο άχνης
10 γρ. κακάο σε σκόνη
1,5 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και το υποκατάστατο ζάχαρης. Προσθέστε το baking powder. Ρίξτε μέσα το βούτυρο και το νερό και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε σε φόρμες ramekin και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και περιμένετε 5-10 λεπτά πριν ξεφορμάρετε.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τη δεύτερη στρώση αν το επιθυμείτε. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το υποκατάστατο άχνης με το κακάο και το γάλα. Ρίξτε πάνω στα κέικ σας και απολαύστε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις