«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Δείτε ποια ζυθοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο
Διοργανώνεται για 5η χρονιά από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών
Οι λάτρεις της μπύρας μπορούν να απολαύσουν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 τη μοναδική εμπειρία της επίσκεψης σε γνωστά ζυθοποιεία σε όλη τη χώρα τα οποία ανοίγουν τις πόρτες του στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» που διοργανώνεται για 5η χρονιά από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής μπύρας, να μάθουν για τις πρώτες ύλες, τις μεθόδους ζυθοποίησης, αλλά και να συνομιλήσουν με τους ζυθοποιούς που δημιουργούν αυτά τα μοναδικά προϊόντα. Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι οι γευστικές δοκιμές διαφόρων ειδών μπύρας, που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις διαφορές στα χαρακτηριστικά και τις γεύσεις κάθε τύπου.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη φετινή δράση είναι τα εξής:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
- Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
- Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
- Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
- Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
- Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
- Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου , Εύβοια
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
- Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
- Siris Craft Brewery: Σέρρες
Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία
- Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
- Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της
- Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
- Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού
Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα! H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις