Με 23 παραρτήματα παγκοσμίως, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 350.000 άτομα από το 1999, προάγοντας την αριστεία στον καφέ

Η illycaffè γιορτάζει με υπερηφάνεια την 25η επέτειο του Università del Caffè, ενός παγκόσμιου κέντρου αριστείας που αφιερώνεται στην προώθηση της κουλτούρας του ποιοτικού καφέ διεθνώς. Ιδρύθηκε το 1999 και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης καλλιεργητών καφέ και επαγγελματιών του κλάδου φιλοξενίας με παρουσία σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των headquarters στην Τεργέστη.

Από την ίδρυσή του, το Università del Caffè έχει εκπαιδεύσει πάνω από 350.000 άτομα, που εντάσσονται στην αλυσίδα αξίας του καφέ όπως είναι οι: παραγωγοί πράσινου καφέ, baristi, και λάτρεις του καφέ. Αποστολή του είναι να βελτιώνει και να αναδεικνύει κάθε πτυχή της αλυσίδας παραγωγής καφέ, από την καλλιέργεια μέχρι το τελικό ρόφημα. Αυτή η δέσμευση αντανακλάται στα ισχυρά εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα οποία παραδίδονται από μια ομάδα 50 πιστοποιημένων εκπαιδευτών, αναγνωρισμένων από την ACS Italia.

«Η εκπαίδευση είναι ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία μιας εταιρείας, ενός κλάδου και την ανάπτυξη των ατόμων», δήλωσε η Cristina Scocchia, Διευθύνουσα Σύμβουλος της illycaffè. «Αντιπροσωπεύει, επίσης, το πάθος, την περιέργεια και την επιθυμία να διευρύνουμε τη γνώση μας. Το Università del Caffè αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια κουλτούρα ποιότητας και βιωσιμότητας μπορεί να μεταδοθεί μέσω καινοτόμου και εμπνευσμένης εκπαίδευσης».

Με παραρτήματα σε διάφορες ηπείρους, το Università del Caffè προσφέρει μια ευρεία γκάμα σεμιναρίων, προσαρμοσμένων στις εκάστοτε ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα τα παγκόσμια πρότυπα αριστείας. Αυτή η διεθνής παρουσία εξασφαλίζει ότι η εξειδικευμένη γνώση είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύ κοινό, επιτρέποντας μια εις βάθος κατανόηση διαφορετικών κουλτουρών και πρακτικών καφέ.

Τα μαθήματα είναι δομημένα για να καλύψουν τις ανάγκες διαφόρων κρίκων της αλυσίδας καφέ:

  • Καλλιεργητές Καφέ: Το Università del Caffè παρέχει λεπτομερή εκπαίδευση στις τελευταίες γεωπονικές τεχνικές, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες των διαφόρων περιοχών καλλιέργειας. Αυτό βοηθά τους καφεκαλλιεργητές να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή τους και να διατηρήσουν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας.
  • Επαγγελματίες Φιλοξενίας: Baristi, επιχειρηματίες και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση στην παρασκευή καφέ, καθώς και συμβουλές για αποτελεσματική διαχείριση επιχειρήσεων και στρατηγικές μάρκετινγκ για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.
  • Λάτρεις του Καφέ: Το Università del Caffè προσφέρει sessions γευσιγνωσίας και ενημερωτικά μαθήματα που εμβαθύνουν στην εκτίμηση του καφέ. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα μοναδικά αρώματα και τις γεύσεις του καφέ από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη σύνδεση του καφέ με την τέχνη και την επιστήμη.

Καθώς το Università del Caffè γιορτάζει αυτό το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του, παραμένει πιστό στην αποστολή του να διαδώσει την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ και να εξασφαλίσει ότι ολόκληρη η κοινότητα του καφέ, από τους καλλιεργητές μέχρι τους τελικούς καταναλωτές, μπορεί να επωφεληθεί από τη γνώση και την εμπειρία του.

Στην Ελλάδα, το 2009 η KAFEA TERRA ιδρύει στις εγκαταστάσεις της το Università del Caffè Greece, με τη δέσμευση να εκπροσωπεί τις αξίες και την ποιότητα που προωθεί η ilycaffè και στην εκπαίδευση, δημιουργώντας πρεσβευτές της κουλτούρας του καφέ και ενισχύοντας τη φιλοσοφία της αριστείας σε κάθε φλιτζάνι.

Έκτοτε, στην KAFEA TERRA εκπαιδεύονται ετησίως περισσότεροι από 1.000 επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ μέσα από ειδικά εξειδικευμένα προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης από πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το UDC της Τεργέστης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις