Η συνταγή από το vegantimes.gr

Με απλά καθημερινά υλικά, μέσα σε λίγο μόλις χρόνο, μπορείτε να παρασκευάσετε ένα πεντανόστιμο vegan κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας.

Η συνταγή από το vegantimes.gr.

Υλικά

  • 3-4 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 1⁄2 κούπα αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1⁄2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1⁄2 κούπα ζάχαρη
  • 1⁄4 κούπα ελαιόλαδο
  • 1⁄2 κούπα νερό
  • 1 δόση βανιλίνης ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1⁄2 κούπα κομματάκια κουβερτούρας vegan

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τις μπανάνες, ξεφλουδισμένες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε τόσο όσο για να έχουμε ένα υδαρές μείγμα. Δεν πρέπει να χύνεται, αλλά ούτε να είναι πολύ πηχτό. Κάτι ενδιάμεσο. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε ένα πυρέξ (δεν χρειάζεται λάδωμα) και ψήνουμε για 45′-50′. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγαίνει με υγρό μείγμα πάνω του, τότε ψήνουμε 5′-10′ ακόμα και ελέγχουμε πάλι.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5′ να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε από τη φόρμα, και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις