Η τιμή στην ποικιλία Robusta αυξηθεί κατά 65% περίπου και αντίστοιχα στην ποικιλία Αrabica κατά 50%

Ανατιμήσεις που εκτιμάται πως θα κινηθούν από 5% έως ακόμη και 20%, αναμένονται το προσεχές διάστημα στο ράφι του σούπερ μάρκετ καθώς το ανοδικό ράλι στη διεθνή τιμής της πρώτης ύλης συνεχίζεται χωρίς «φρένο».
Ήδη, σε διάστημα περίπου 9 μηνών, η τιμή στην ποικιλία Robusta αυξηθεί κατά 65% περίπου και αντίστοιχα στην ποικιλία Αrabica κατά 50%.
Για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στον καφέ που πωλείται στα σούπερ μάρκετ είχε προειδοποιήσει η Ελληνική Ένωση Καφέ από τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσο Γιάγκογλου, έως και σήμερα, οι αυξήσεις αυτές δεν έχουν περάσει ακόμα στο ράφι λόγω και του υψηλού ανταγωνισμού στην κατηγορία του καφέ, με εξαίρεση την υπο-κατηγορία της κάψουλας εσπρέσο. Κάτι ωστόσο που αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα εάν το ράλι ανόδου στη διεθνή τιμή της πρώτης ύλης συνεχιστεί. Την ίδια στιγμή η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στις καλλιέργειες καφέ και  τον όγκο της παραγωγής, σε Βραζιλία και Βιετνάμ που αποτελούν τους μεγάλους προμηθευτές διεθνώς.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις